Qui som?

'Tamir' Jordi Satorra

 

Impulsor originari del projecte de Música Primordial. Sóc músic percussionista des del 1980. Amb un ampli recorregut com a músic professional i experiències comunitàries amb músics de la Mediterrània, l'Àfrica del nord i occidental, sud i nord Amèrica i el Carib. Paral·lelament he acompanyat a la dansa contemporània, jazz, africana i afrocubana, a la dansa bioenergètica, al coaching corporal i al 'trance', cosa que m'ha ajudat a conèixer les aliances entre el tambor, la corporalitat i l'espiritualitat. M'interesso pel tambor de guariment des de 1990.

Començo a fer cercles de tambors el 1998 en Centres Cívics de Barcelona, despertant en mi l'entusiasme per l'abast del desenvolupament personal i terapèutic que ofereixen a persones 'no-músics'. He fet cercles per a escoles, grups socials, gent gran, grups d'educació especial i, vinculat al món del coaching ontològic, per a la cohesió d'equips d'empresa facilitant per a algunes de les empreses nacionals i internacionals més importants a Espanya, amb grups de fins a 1000 participants. Han sigut més de vint anys de conèixer sobre el terreny, aprenent de l'experiència pròpia i de col·laboracions amb companys d'ofici, ampliant descobriments propis en formacions internacionals, com p.e. Healing Drum Circles amb Christine Stevens.

Des del 2003 coordino l'assignatura "Percussió, expressió i comunicació" i "Percussió terapèutica" al Màster de Musicoteràpia de la Universitat de Barcelona. Sóc docent del Postgrau i del Màster de Musicoteràpia Transcultural de la Universitat de Girona. Guest Faculty per Espanya de la Facultat de "The Foundation for Shamanic Studies" de Michael Harner. Membre del DCFG (Drum Circle Facilitators Guild) 

'Jayani' Aina Molina

 

També impulsora originària del projecte, porta treballant de fa 15 anys amb el Tamir en projectes conjunts dedicats a la recerca de les eines de la percussió, el cos i la veu,  com a catalitzadors de processos humans d'autoconeixement i sanació i 5 anys amb 'Música Primordial'. Això els ha dut a explorar junts el tambor de sanació i les savieses ancestrals. 
Formada en Arts Aplicades a l'Escultura. Des dels 19 anys indagant profundament en l'autoconeixement a través de la bioenergètica transpersonal, meditació zen, meditacions actives i constel·lacions familiars. Conec el tambor i 'la maraca' com a eines de connexió amb l'ànima, i els seus profunds estats de consciència, en el cercle xamànic, formant-me en xamanisme transcultural des de 2010, essent graduada en el programa avançat de Tres Anys en Xamanisme i Curació Xamànica per "The Foundation for Shamanic Studies" de Michael Harner, organització per a la qual, des del 2014, sóc organitzadora i assistent en els tallers formatius avançats que són realitzats a Espanya per la seva facultat sènior. 

M'he format en Healing Drum Circles amb Christine Stevens. Des del 2012 acompanyo en la creació de 'Tambors de l'Ànima' i sóc artesana de 'maraques' per a treball xamànic des de 2015. Co-condueixo els Cercles de Ritmes Primordials de Cosmovisió Universal, els Cercles Batecs de l'Ànima, i els cercles de percussió que fonamenten les classes de Música Primordial a Espai Sacra, Terrassa. Col·laboro des de 2013 en el programa de Carme Tena de coaching corporal per a dones 'Lideratge Femení', amb edicions a Barcelona Euskadi, Perú, Xile i Argentina.

COL·LABORADORS:
Victor Turull

 

Investigador de la textura de la veu humana i les seves implicacions vibracionales sobre les diferents capes de consciència, és la persona que ens acompanya a coneixer-nos en la profunditat bioenergètica necessaria per a posar arrels en la propia veu per a fer-la sonar poderosament en el món. Explorador vocal, creador escènic, actor, cantant i ballarí. Part de la seva vida l'ha dedicat a la creació escènica dins del teatre físic i l'acció-performance, participant en festivals d'Europa i Sud-amèrica. Afegeix a la seva experiencia 20 anys de treball de camp sobre xamanisme africà de la mà de Kabré Tiim Saidú, home medicina del poblat de Kokologhó a Burkina Faso. Creador del Mètode Biovoz-El Cos de la Veu, sistema orgànic per a la consciència del ser a través del cos, el cant, la veu i la respiració. Imparteix seminaris i formacions a Barcelona, estat Espanyol i França.  

Carme Tena

És la persona que porta l’excel·lència del seu mestratge com a psicòloga i professional del coaching i la seva àmplia experiència en l’organització de formacions de caràcter transformacional al costat de mestres de prestigi internacional. Destacant en ella el treball de recerca enfocat a l’escolta com a camí d’aprenentatge, aporta a la formació tota la seva experiència ensenyar les distincions de l'escolta de la música d'un mateix i la seva amplia experiència envers els ritmes de les emocions a través d’Alba Emoting. Creadora de 'Liderazgo Femenino: Programa de Coaching Corporal para Mujeres en Movimiento'
Ens diu de sí mateixa: Sóc dona. Mare de dos fills i professionalment lliurada a compartir el que sé fer i el que he après al llarg de la vida, amb aquelles persones que els pugui interessar. M'agrada ballar, la fotografia, diverses arts manuals i estar en contacte amb la naturalesa.

Lluís Solé Salas

En Lluís uneix la seva àmplia experiència d'interpret professional de clavicèmbal i pedagog de la música com a mestre cap de departament a l'universitat de Vic, amb la praxis científica i la continua recerca de les possibilitats sonores universals de flautes, corns i d'altres instruments de vent primordials. Profunditzant actualment en la música india a través del raga i el bansuri.

Aporta al Institut de Música Primordial tot el seu saber pedagógic musical y formal, a més de l'escolta musical global i el seu saber en etnomusicología i en la recerca vibracional del so. 

Fran Abellán Santacruz

 

En Fran és l'home del 'cos en moviment' amb el que col·laborem en el projecte 'I love Dance Primordial'. Gran expert en la dinamització de grups a través de la dansa, es també diplomat en Terapia de Polaritat, Quiromassatge, Master practitioner en PNL, Coaching ontológic avançat en 'Cos i Moviment', mestre de Reiki Usui i Mestre de Kundalini Ioga.  Ell diu de si mateix: "La meva vida respon a un procés evolutiu, vital i enriquidor. Una evolució que m'ha obert un altre camí paral·lel, més profund i intens. El món interior de la gent, de nosaltres, de tu i de mi. L'ésser humà té molt a dir i molt per descobrir. Un món fascinant que em té atrapat, connectat, amb el qual sento que haig d'estar. Un nou lloc que vull mostrar-vos i compartir amb vosaltres."

L’equip de persones que impulsem aquest projecte formatiu i de recerca, ho fem des de la perspectiva que ens donen la suma de les nostres pròpies experiències i descobriments professionals i personals, els quals ens han dut a desenvolupar-nos en la direcció d'emprar la música al servei de l'aprenentatge humà.


Coincidim tots en el valor d'un tipus d'aprenentatge que permeti donar sortida als talents i habilitats personals a la recerca de l'objectiu superior que anhela tot ésser humà: el benestar, una vida més plena.

 

La nostra passió pel descobriment no tan sols del 'què' i el 'com' de la música, sinó també del 'qui' fa la música, ens ha dut a veure què hi ha uns aspectes primordials que ens connecten com a sers humans amb allò que és valuós i poderós per a nosaltres, que ens senta bé i ens aporta benestar, que ens ofereix un sentit existencial bàsic i directe i ens harmonitza tant a nivell personal com amb l'entorn natural, orgànic i universal.

És per això que la nostra proposta s'enfoca en recollir els aprenentatges que l’aplicació musical pot oferir en els processos d’aprenentatge de la persona, en quant aquesta s’endinsi en els dominis de l’ontològic (cos, ment, emoció i esperit), que també necessiten, com la tècnica, ser reconeguts, anomenats, definits, explorats, oferts i desenvolupats. 

·

·

·

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Google+ Basic Black
  • Instagram Basic Black

© 2016 Tamir & Jayani. Institut de Música Primordial