TALLERS - Institut de Música Primordial
TALLERS
Aquest taller de cap de setmana et convida a navegar per 4 elements que formen part de l'ecosistema musical. Per què? Perquè tu ets música!! Hi ha una expressió del teu ésser, en comunió amb el tot, que tu pots, i has de!!, conèixer.
 
Combinant percussió, veu, cos, silenci i escolta, aquest taller és una invitació a viure una enriquidora i regenerant experiència vital.
Una vivència musical com a inclusiu sistema per arribar a l'enteniment essencial, silenciós i vital que cadascú és com a ésser humà.
 
 
 

VIVÈNCIES de Música Primordial

tambor del alma bcn

Vols rebre informació sobre els tallers?

Música i coaching per a trobar-te amb la música que hi ha en tu, 

i posar-la al servei del teu desenvolupament i benestar.

La música de la força motora del foc. Oferint la pròpia música al món.

En el taller:

 

faràs música des del primer moment, gaudint de la senzillesa de fer-la amb elements primordials,

 

descobriràs que l'escolta i expressió dels ritmes, melodies i harmonies que hi ha en tu creen un sistema amb el qual tu pots connectar amb les teves fortaleses, subtileses i capacitats creatives de manera única, immediata i efectiva,

 

connectaràs amb el teu poder personal pel fet de fer música amb sentit en comunitat, en una 'tribu' on tú hi tens el teu legítim lloc,

 

i et tonificaràs com a persona, descobrint com la força del músic que portes dins et vigoritza i et serveix per al teu desenvolupament i acomplimentdel dia a dia.

  Si tu no has fet mai música, tan sols cal que vinguis amb la intenció que el músic/música que portes dins tingui ganes de brollar i expressar-se amb llibertat. No es tracta d'un taller de tècnica musical, sinó d'utilitzar elements musicals, de màxima vàlua, per a l'autoconeixement.

 

I si tu ja fas música/ets músic, de ben segur et beneficiaràs d'aquest espai d'aprenentatge expressiu, on et donem la benvinguda, a tu i al teu talent i coneixement musical, agraïts que els posis al servei del grup i de l'encontre primordial.

No cal que portis instruments,  però si vols portar maraca, tambor o el teu altre instrument preferit, endavant! Sereu ambdós molt benvinguts.

A continuació et detallem el recorregut per els 4 elements de l'ecosistema musical presents en el taller:

Les músiques de la solidesa de la terra. Sincronia, estabilitat i ordre.

Eina: la percussió i el cercle de tambors.

 

 • Buscarem el batec, descobrirem el pols, l'equilibri contracció-expansió, dins-afora, adalt-abaix, dreta-esquerra.

 • Mobilitzarem el cos rítmicament, de forma lúdica i dinàmica, despertant el cos, activant els sistemes motrius i sincronitzant-nos en el ritme

 • Activarem les habilitats relacionals a través de la forma musical expansiva.

 • Interactuarem entre participants amb les dinàmiques participatives que genera el cercle de tambors.

 • Desenvoluparem les capacitats del 'caminar' musical, on apareix l'estabilitat i l'ordre, imprescindibles en el rítme, fonaments de la música i necessaris en tota acció humana.

 

El ritme ens ha preparat, ja està en nosaltres la capacitat de sostenir gaudint, ja podem encaminar-nos, amb entusiasme, cap al pas següent:

Les músiques de la fluidesa de l'aigua. Apreciant l'obertura i el sentir.

Eina: El cos, els ritmes de la respiració i el so primordial.

 

Quan ja som ritme, 

 • ens endinsarem a trobar colors i textures per expressar. Tenint la veu, tenint el so, tenint el cos, tenint la respiració... recursos i eines propies per comunicar. Què comunico? Què sento? Què vull fer sentir? Alegría ?   Ràbia ?   Por ?   Tristesa ?   Tendresa ?   Erotisme ?

 

En aquesta segona etapa del nostre recorregut farem un pas endins i

 

 • escoltarem les tonalitats de les emocions, i les integrarem, utilitzant el mètode d'Alba Emoting™.

 

Alba Emoting™ és un mètode científic d'inducció, modelació i vivència de les emocions des del cos, que permet a tota persona connectar-se físicament amb les seves emocions bàsiques a través d'unes formes de respirar determinades, acompanyades, alhora, de les postures corporals i els gestos facials corresponents.

Aquestes accions respiratòries, corporals i facials precises, ajuden a qualsevol persona a expressar, reconèixer i modular creativament les seves pròpies emocions, a reconèixer-les millor en els altres i a transmetre-les a tercers sense ambigüitat.

 

 • El participant mirarà cap a si mateix i aprofundirà en les seves capacitats.

 • El músic que cadascú ara ja és (tots som músics en aquest taller) estarà ampliant la mirada de les seves possibilitats per poder-ho posar al servei de la seva música i  per a la Vida !!

 

En aquest punt del taller que ja som un amb el ritme i la melodia, estarem ja a punt per a donar un salt de llibertat.

Les músiques de la flexibilitat de l'aire. El joc.

Eina: el cant, el cos que li dona veu al cant.

 

 • Ens descobrirem en la improvisació, trobant-nos en l'espontaneïtat de ser un mateix.

 

 • Aprendrem a escoltar-nos alhora que ens expressem des de la font musical que cada un és, des de dins.

 

 • Treballarem amb el métode 'EL Cos de la Veu':

 

Buscarem l'ampliació del registre de la nostra veu, unint tot l'espectre sonor o vibracional del nostre ésser, des de les freqüències més ràpides i agudes fins a les freqüències més lentes i greus.

 

La veu uneix i integra aquests dos pols, unint i integrant ment i cos.

 

La improvisació vocal a través de l'escolta serà la nostra base d'investigació sobre les textures i harmonies de la veu. 

 

La veu i la seva escolta ens porta fàcilment a espais interiors comuns, emocionalment creatius, on l'imaginari floreix. 

 

Explorarem a la persona i el grup com a instrument musical instantani.

 

 

Eina: percussió, cant amb intenció i dansa.

Incorporem la paraula, posant un propòsit, una intenció, una lletra amb sentit que acompanyi a l'ànima de la nostra cançó.

 

 • La paraula té contingut, té concreció.

 

 • No només és descriptiu el llenguatge sinó que és acció per si mateix i per tant actua i crea realitat.

 

 • La paraula és creadora i és acció en si mateixa, posa focus, direcció, intenció, propòsit.

 

 • Cada participant serà integrant d'una orquestra la música de la qual estarà feta amb els aprenentatges i elements desenvolupats durant el taller, que acompanyarà a una dansa circular que entre tots desenvoluparem com a cloenda.

 


Aquesta última etapa és un treball que possibilita el focus, la direcció, la creació d'una nova realitat i/o afiançament de l'actual.

 

Transcorre en el contacte i el gaudiment de la força d'allò que és propi i aprofitant la força de la comunitat i de les forces universals amb què, fent música, haurem connectat.

TALLERS de l'Institut de Música Primordial
Inici
Inici
Inici
 • Facebook Basic Black
 • Twitter Basic Black
 • Google+ Basic Black
 • Instagram Basic Black

© 2016 Tamir & Jayani. Institut de Música Primordial